This is Finlands, and whole worlds, most relaxed and stylish ‘fashionBlog’. We are leftist, ecological stylegroup, the redgreen slutWalkers of Tampere University. Writers of the blog are politicians of New left, lads, godfathers of lowlife, bats, monks, zenrobots, people from the rubbish, from the streets. No luxury my friend, no glamour, it is just that big shiny rubbish full of ideas for the better environment, in a way that is lasting also for the people in the pressure of society. Come on in, friends.

Thursday, April 21, 2011

Vivahdus punaista



Suomen ympäristöystävällisin, feministisin ja talouskriittisin (anti)muotiblogi mesmeroi lukijansa.

Mitä Mitä?! Kyseessä on vasemmistolaisesti värittynyt, ekologisia arvoja ajava bloggaajien joukkue. Otamme haltuun tyylin, vaatteet, vivahteet, ilmiöt laajassa yhteiskunnallisessa katsannossa. Kirjoittajina toimivat uudenlaisen vasemmiston poliitikot, tietotyöläiset, journalistit, Vihreän Vasemmiston tyyliniekat ja roskisdyykkarit, tekstiilialan ammattilaiset, muotifilosofit (valitse: Ciciolina tai Simmel), transgenderit, leidit ja keikarit, ja huonopalkkaiset ompelijat. He paljastavat meille sen, minkä olimme unohtaneet: Kapitalistilla ei ole vaatteita! Lukijakuntamme koostuu duunareista, tietotyölaisistä, nuorista aikuisista ja eläkeläisistä. Tarjoamme tyyliä myös niille, joita ei aina lasketa muotiblogien genreen. Tervetuloa, miehet, aikuiset naiset ja raksanjätkät.

Sanomamme on: Kun kiinnität huomiota pukeutumiseesi, kiinnität huomiota ympäristöösi. Kun kiinnität huomiota ympäristöösi, ei ole samantekevää, miten sä sen teet. Ympäristön hyvinvointi syntyy suhteessa ihmisten hyvinvointiin. Kun ekoarvoja ajetaan ihmisten hyvinvoinnin kustannuksella, on menetetty enemmän kuin luultiinkaan. Vivahdus vaatetuttaa ja vavahduttaa meitä luomusti, luontoa sekä ihmisarvoa kuunnellen. Keväällä ja kesällä 2011 tutkitaan kansainvälistä ympäristöllisesti kestävää vaatetta, perehdytään klassiseen ja happoiseen kukkamuotiin, mennään mopedilla Milanoon, ajalehditaan roskisdyykkauksen estetiikkaan, pukeudutaan ryysyihin, pohditaan niittien merkitystä miehisyydessä, etsitään uuden työväen tyyliä ja kyseenalaistetaan koko hyvin pukeutumisen tärkeys.

Vaatehuone ViVahdus paneutuu laajassa mitassa keinoihin, joilla voimme tehdä pukeutumisestamme aidosti ympäristöystävällisempää, ja kääntää vaatemaailman (ja tyylibloggauksen) suunnan kohti eettisesti kestävää tekstiiliteollisuutta. Puhkomme ilolla vaateteollisuuden kapitalismia. Runnomme esiin uusia tapoja katsoa tyyliä, ja poikkeamme valtatieltä ojaan juuri silloin, kun sitä ei odoteta. Etsimme vaihtoehtoisia sukupuolen tyylejä yhdessä seksuaalivähemmistöjen kanssa. Olemme poliittisen tyylin ykkösfoorumi, jossa ei unohdeta sitä mahdollisuutta, että kaupungille voi aina lähteä verkkareissa, tai kalsareissa. Sanalla sanoen: ViVa ja ViVahdus juurruttaa yhteen bloggauksen ja punaisen, ympäristöystävällisen vallankumouksen. Tervetuloa uudet ystävät!



Blogimme saundi piiskaa kuulijoitaan kohti todellisuutta. Kuhunkin teemaan kuuluu yksi tai kaksi kipaletta enennkuulumatonta ääntä. Ensimmäisen blogimerkkauksen kunniaksi esittelemme Tamperelaisen pitkän linja darktechno mestarin, Brittiläisen City Wall recordsin Tuomas Rantasen ympäristökriittistä ja ympäristöriisiä kommentoivaa tuotantoa, Olkaa Hyvä: Bionic Paratroops:







2 comments:

  1. HUOM.
    Blogiin kirjoittajaksi kirjautuminen tosiaan näyttää vaativan gmail-osoitteen. Osalle kirjoittajista on annettu vaatehuoneen sähköposti ja salasana suoraan, jos gmailia ei ole ollut.

    ReplyDelete
  2. Mikäs pössis?

    - No, homma leviää... 170 lukijaa on ehtinyt vuotaa blogiimme, ennen kuin olemme edes avanneet sen mihinkään laajempaan levitykseen.

    Vaatehuoneen tyyliasiantuntijat ovat hioneet timanttiaan ja strategioitaan muutaman viikon, ja kohta alkaa tapahtua toden teolla. Pian tarjolla kierrätystavaraa niiteistä tavalliseen verkkaripukeutumiseen, ja feministiseen näkökulmaan rinnoista... pysykää kuulolla ystävät. Tämän jälkeen Vaatehuone päivittää itsensä vähintään noin parin viikon välein jatkuvasti vaihtuvin bloggaajin. Myös uudet ja vanhat alan erilaiset ammattilaiset, tavikset, insinöörit, kirjakaupanmyyjät, lääkärit, rosvot, journalistit, muotisuunnittelijat ja yllättäjät ovat tervetulleet kirjoittamaan. Laittakaa vaan kommenttia tähän tai viestiä vaatehuoneen yhteiseen sähköpostiin:
    zeza80zaze@gmail.com

    ReplyDelete