This is Finlands, and whole worlds, most relaxed and stylish ‘fashionBlog’. We are leftist, ecological stylegroup, the redgreen slutWalkers of Tampere University. Writers of the blog are politicians of New left, lads, godfathers of lowlife, bats, monks, zenrobots, people from the rubbish, from the streets. No luxury my friend, no glamour, it is just that big shiny rubbish full of ideas for the better environment, in a way that is lasting also for the people in the pressure of society. Come on in, friends.

Wednesday, May 25, 2011

Hanuvintagea Koskipuistossa 23. 5.




Lauantaina 23. 5. nähtiin Koskipuistossa eeppinen muotinäytös kun puiston keskivaiheille kokoontui Hanupiknik. Mukana oli apulaispormestari Kristiina Järvelän (kok.) lausunnosta suivaantuneita kansalaisia. Päällä joukolla oli hanu-paitoja ja muutama skumpansiemailuun perustuvalle sivistyspiknikille sopivampikin asu nähtiin joukossa. (Kuva: Minna Minkkinen)

Kristiina Järvelä lausui tyylittömästi "Keskustan pitäisi olla hanuvapaata aluetta, elävät roskat ovat yhtä ikäviä ympäristöhaittoja kuin elottomatkin."



Hanu-paidat ovat vasemmistolaista muotia parhaimmillaan. Kannanottoina niissä on sisäänrakennettu kokoomuslaisen kunnallispolitiikan kritiikki ja ne on maalattu kierrätyspaitoja käyttäen. Jokaisella paidalla on omanlainen maalausjäljestä syntynyt identiteetti. Ne ovat ilmaisia ja kollektiivisesti kiertävät illan mittaan tyyli-ikonilta toiselle.




Yllä kuvassa olevan hutsahtavan hanun 1950-luvun loppupuolen porvarillisen ihana kermanvärinen pitsimekko on ostettu romanikauppiailta 16 euron hintaan on Budapestin kaupunginpuiston (Varosliget) lähellä järjestettäviltä markkinoilta. Villatakki on ostettu Tampereen radiokirppikseltä kahden euron hintaan. Siinä on kuvattuna talvimaisema. Kuvan skumppapullo on Kokoomuksen hyväksymä. (kuva: Minna Minkkinen)



Vanha täytettävä puuterirasia alle euron hintaan Varosligetin markkinoilta, mutta eri myyjältä. Kyseisiltä markkinoilta saa pilkkahintaan neuvostoaikaisia pinssejä, käsitöitä, krääsäantiikkikoruja ja vaatteita. Myös vanhoja kameroita ja pornolehtiä saa Varosligetistä. Näihin on hipeilläkin varaa! (http://bolhapiac.com/foreign/index.ws) (Kuva: Hanna-Riikka Roine)



Yllä olevassa kuvassa muotitaitelija Leidi Leikkilä tuunaa nimettömän nuoren herran Hanu-paitaa Hanupöö-muotoon. Leidi Leikkilän urbaani turbaani on Ecseri Second Hand marketilta niin ikään Budapestista. Huivi on turistirysästä. (Kuva: Minna Minkkinen)




Piknikistä sivistyneen tekivät viinirypäleinstallaatiot. (kuva: Minna Minkkinen)

Lisää voi lukea Aamulahtarista http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Pirkanmaa/1194679824654/artikkeli/hanut+valtasivat+tampereen+koskipuiston.html



1 comment: