Suomen ympäristöystävällisin ja rennoin 'muotiblogi' on avattu. Wabi Sabi. Olemme Vasemmistolainen, ekologista tyyliä ja pukeutumista esittelevä, bloggaajien ryhmittymä. Nivellymme mm. Tampereen yliopiston Vihreään vasemmistoon: Kirjoittajina toimivat Uuden Vasemmiston poliitikot, duunarit, tyyliniekat, dyykkarit. Emme myy glamouria, vaan tarjoamme isolla paletilla ideoita ympäristön ja ihmisten kannalta kestävään tyyliin tavalliselle kaduntallaajalle.
This is Finlands, and whole worlds, most relaxed and stylish ‘fashionBlog’. We are leftist, ecological stylegroup, the redgreen slutWalkers of TampereUniversity. Writers of the blog are politicians of New left, lads, godfathers of lowlife, bats, monks, zenrobots, people from the rubbish, from the streets. No luxury my friend, no glamour, it is just that big shiny rubbish full of ideas for the better environment, in a way that is lasting also for the people in the pressure of society. Come on in, friends.
"Me kaikki olemme kuluttaneet vuosia rakentaen ehdollista näkemystä elämästä. On olemassa minä ja on olemassa tuo jokin tuolla jossakin, joka joko satuttaa tai miellyttää minua. Meillä on taipumus yrittää koko ajan vältää kaikkea, mikä satuttaa, tai ei miellytä meitä, panna merkille esineet, ihmiset tai tilanteet, joiden uskomme tuottavan meille joko tuskaa tai mielihyvää, välttää yksiä ja tavoitella toisia. Me kaikki, poikkeuksetta, toimimme näin. Pysymme erillään elämästämme, katsomme sitä, analysoimme sitä, arvostelemme sitä, etsimme vastauksia kysymyksiin "Onko siitä minulle hyötyä? Tuottaako se minulle hyötyä, vai pitäisikö minun vältellä sitä?". Toimimme näin aamusta iltaan. Mukavan, ystävällisen kuoremme alla piilee suunnaton levottomuus. Kenen tahansa ihmisen elämän syvällisempi tarkastelu paljastaisi villinä riehuvaa pelkoa, tuskaa ja ahdistusta. Meillä on kaikilla keinomme peittää ne. Syömme liikaa, juomme liikaa, teemme liikaa töitä, katsomme liian paljon televisiota. Teemme kaiken aikaa jotain peittääksemme eksistentiaalisen perusahdistuksemme. Jotkut ihmiset elävät näin kuolemaansa asti. Vuosien myötä tila pahenee." Kenties Elämänilon ydin on oman mielen takertumisen vähittäinen höllentäminen.
"En usko, että koskaan päästämme irti mistään. Me vain kulutamme ajatukset tyhjiin. Jos alamme pakottaa mieltämme tekemään jotakin, tukeudumme jälleen dualismiin, josta pyrimme eroon. Paras tapa päästää irti on panna ajatukset merkille, kun ne ilmestyvät, ja tunnistaa ne: "Ahaa, teen taas tätä" ja arvostelematta palata nykyhetken selvään kokemiseen. On oltava käsivällinen". "Niin kauan kuin ärsyynnymme, meillä on mahdollisuus oppia ja kasvaa. Ihmissuhde on siis suurenmoinen lahja, ei siksi, että se tekisi meistä onnellisia -usein niin ei käy - vaan koska läheinen ihmissuhde (jos neämme sen harjoituksena) on kirkkain peili, jonka voimme löytää."
"Ehdollistuminen, vaikka se toistuisi useinkin, laimenee ajan myötä. Siksi Ihminen, joka sanoo "Kunpa tietäisit, millaista elämäni on ollut, ei ole ihme, että olen näin sekaisin -olen täysin pelon ahdistama, tilanteeni on toivoton", ei tajua todellista ongelmaa. On totta, että me kaikki olemme toistuvasti ehdollistuneet ja ja noiden tapahtumien vaikutuksesta olemme vähitellen muuttaneet käsityksiä itsestämme. Olemme tunteneet itsemme uhatuiksi ollessamme avoimia ja avaria ja siksi päätämme kutistaa itsemme. Tarkistamme käsityksiämme itsestämme ja maailmasta ja määrittelemme kuvan itsestämme."
Ihmiselämän kauneus
Samalla kertaa siis joudumme irrottamaan. Oleellinen kaunis ydin jää jossain mielessä: kyky pakottomaan elämäniloon ja rakkauteen, joka antaa asioiden soljua ja elämän mennä eteenpäin. Helppoa se ei ole: "Emme halua tukea toisia. Toisen ihmisen todellinen tukeminen tarkoittaa sitä, että annamme hänelle kaiken, emmekä odota mitään. Saatamme antaa hänelle aikaamme, tilaa, työtämme, rahaamme tai jotakin muuta. "Jos tarvitset sitä, minä annan sen sinulle." Rakkaus ei odota mitään. Sen sijaan leikimme tällaisia leikkejä: "Minä yritän keskustella enemmän, jotta kommunikaatiomme paranisi", mikä todellisuudessa tarkoittaa sitä, että "minä yritän keskustella enemmän, jotta sinä ymmärtäisit, mitä minä haluan."
Vivahdus keskittyy tällä kertaa vain ja ainoastaan politiikkaan. Vaatehuone vivahdus on vihreä ja vasemmistolainen, uudenlainen muotiblogi. Ketä sitten haluamme äänestää presidentinvaaleissa? Tutkitaanpa sovinnollisesti argumentteja sille, kuka pitäisi valita Suomen puolustusvoimien ylipääliköksi ja hoitamaan ulkopolitiikkaa yhdessä valtioneuvoston kanssa. On järkevää, että NATO-arvoista arvojohtajaa ja puolustusvoimien ylipäällikköä ei voi äänestää.
Lenkkitossut.
Paavo Lipposen ja Sauli Niinistön tapaan jopa hieno mies, Pekka Haavisto, on muuttanut aiemmin komppailevaa NATO- kantaansa näihin vaaleihin. Omien sanojensa mukaan Haavisto keväällä 2008 näin: ”En kuulu niihin vihreisiin, jotka vastustavat ehdottomasti Nato-jäsenyyttä. Jos Nato kehittyy entistä voimakkaammaksi rauhanturvatoimijaksi, voisi Suomi siihen liittyäkin”, Reserviläinen -lehdessä (4 / 2008).Joo rauhanturvatyö, eikös se ole hyvä? Mut miksei vihreä ehdokas sano voimallista Ei:tä ydinasevaltioista koostuvalle ja luonnonvaroja riistävälle NATO:lle. Voimakkaampiakin NATO-linjauksia hän esittää:
”Myös NATO on laajentumisensa ja kansainvälisten kriisinhallintatehtävien kautta muuttunut, eikä siitä kannattaisi puhua enää kylmän sodan kielikuvin”, Haavisto muistutti. ”Kun maanpuolustuksesta tulee entistä teknisempää ja myös kalliimpaa, kannattaa katsoa olisiko kansainvälisessä yhteistyössä synergiaetuja.” (Pekka Haavisto 2007)
Valitettavasti, NATO-keisareilla ei ole vaatteita. Osa NATOn ohutta imagonrakennusta on sotkea hieman rauhanturvatyötä ja humanitaarista apua osaksi aggressiivista interventiopolitiikkaa. Todellisuudessa humanitaaristen ja sotilalllisten toimien sotkeminen toisiinsa voi pahentaa tilannetta: jos kansainvälisen kriisin osapuoli on sekä hyökkääjä, että auttaja, joutuu puolueettomuus kyseenalaiseksi. Tämä ei tee ydinsulkusopimuksia rikkovasta hyökkäysliitosta Suomalaisille millään tavoin hyvää valintaa. Päin vastoin: Näin ohuilla kuteilla palelee Suomen olosuhteissa.Onkonäköpiirissä, että ydinasevaltioista koostuva järjestö yhtäkkiä muuttuisi maailmanparannusjärjestöksi? Tulisiko NATO-arvoista presidenttiä äänestää siksi, että ehkäpä tappojärjestöstä tuleekin kiva juttu joskus sitten? NATO koostuu ydinasevaltioista ja rikkoo ydinsulkusopimuksia, riistää maailman luonnonvaroja, murentaa interventioillaan mm. YK:n ja Etyjin valtuuksia. Kyseessä on aggressiivinen hyökkäysliitto, ei puolustusliitto. Edellä mainituista syistä NATO-arvoista arvojohtajaa ja puolustusvoimien ylipäällikköä ei ehkä sittenkään kannattaisi äänestää.
Näin ollen jää vaihtoehdoksi äänestää Paavo Arhinmäkeä tämänkin ison kysymyksen vuoksi. Hän on ainoa ehdokas, joka on esittänyt kirkkaan ja selkeän EI:n Nato-jäsenyydelle. Vivahdus arvostaa rehellistä, meiän tavallista tyyliä. Kenen muun presidenttiehdokkaan voisi ajatella pukeutuvan Karhun lenkkareihin? Arhinmäki on ihmisarvoja puolustava ekologisesti valveutunut vaihtoehto. Tämä jätkä ei ole ylikireä pukumies.
Arhinmäen näkemyksiä mm. NATO:sta, presidentti-instituution uudistamisesta, hyvinvointivaltiosta, myös Suomalaisen vaatesuunnittelun viemisestä yhä enemmän ulkomaille: